Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

luni, 19 septembrie 2011

,,OMAGIUL LUI GEORGE ENESCU"- Liveni -Dorohoi - judetul Botosani


Pe data de 19 august 2011, s-au împlinit 130 de ani de la naşterea marelui compozitor, violonist, pianist, dirijor si pedagog român, George Enescu. Cu acest prilej Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani în colaborare cu Muzeul Judeţean şi Consiliul Local din comuna George Enescu au organizat o manifestare dedicata lui George Enescu. Evenimentul a avut loc in curtea Casei memoriale de la Liveni, lângă Dorohoi, locul unde a copilarit marele compozitor si violonist roman.
In incinta Muzeului George Enescu din Dorohoi in program a fost un recital de muzică organizat de un grup de 5 copii talentaţi, Cea care a deschis concertul a fost Ioana M., elevă în clasa a doua, condusă de profesoara Ioana Botez. Duminică, 21 august, organizatorii şi artiştii spectacolului “Omagiu lui Enescu” au transformat curtea Casei Memoriale George Enescu din Liveni într-o adevărat scenă.

Aceştia au îmbinat muzica lui Enescu cu versurile lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Ion Minulescu şi George Bacovia
Cvartetul String a interpretat fragmente din lucrările marelui compozitor, violonist, pianist, dirijor si pedagog român, George Enescu, în timp ce actorul Daniel Badale a recitat câteva dintre cele mai reprezentative poezii ale lui Eminescu. “Ca să nu bâlbâi versurile lui Eminescu prefer să le citesc” a afirmat actorul Daniel Badale.


Directorul Centrului Judeţean de Conservare şi promovare a Culturii Tradiţionale, Ion Ilie, a precizat că acesta este un recital din creaţiile luceferilor poeziei şi muzicii romaneşti, în locul unde George Enescu a văzut pentru prima dată lumina zilei şi unde s-a reuşit să se aducă aminte de lucrările şi de succesele marelui compozitor
.


In imagine foto:Casa Memoriala Liveni
Sărbătoarea enesciană a continuat , George Enescu a fost sărbătorit şi în localitatea natală, Liveni, duminică, 21 august. În cerdacul Casei Memoriale a avut loc un recital de muzică şi poezie “Omagiu lui Enescu”, cu lucrări ale compozitorilor George Enescu, Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler şi Bela Bartok. Apoi, a urmat un recital de poezie susţinut de actorul Daniel Badale de la Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti şi o expoziţie de grafică a autoarei Constanţa Abălaşei Donosă.

. La finalul concertului sărbătoarea a fost marcată de doamna Maria Serman, de 87 de ani, femeie care l-a prins în viaţă pe marele muzician şi care le-a povestit celor prezenţi despre viaţa lui Enescu, apoi cei interesaţi au putut vedea certificatul de naştere din anul 1881 scris de mână

Despre Muzeul George Enescu accesati:

http://emancipareafemeii.blogspot.com/2009/09/blog-post_578.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu