Expozitie dedicata zilei de 8 Martie

Expozitie dedicata zilei de 8 Martie
Materialele care apar pe acest blog aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Imagini din zonele pe care le-am vizitat.

miercuri, 7 octombrie 2009

Despre activitatea editurii

H.V. Ce înseamnă pentru dumneavoastră ,,Editura Geea" ?
Doamna director Elena Condrei: ,, Editura Geea înseamnă ficţiune, artă şi albume, religie, cărţi practice şi ghiduri turistice, cărţi pentru copii şi educaţionale". Editura a fost fondată în 1994, şi s-a impus prin colecţiile sale şi prin albume în ediţii unice cu supracopertă din porţelan executate în regim de lucrări de artă. Din 2002, este fondatorul şi organizatorul Concursului Naţional Eminescu pentru literatură, arte vizuale, colecţii şi colecţionari "Teiul de Aur" şi "Teiul de Argint". Din 2003, traduce în limbile greacă şi franceză poezia eminesciană. A editat revistele "Colloquium" şi "Junimea Moldovei de Nord".
Editura GEEA - 15 ani de la debut
A debutat în 21 Septembrie 1994, cu şapte titluri de carte din care 4 aparţinand aceluiaşi autor, Valerian Ţopa, acesta mai târziu luându-şi, în literatură, pseudonimul Augustin Eden.


(La Eleusis, Oul cu îngeri, Logopoetica, Pisicile buclucaşe), practic, a fost un dublu debut, editură-autor.
Au fost prezenţi la lansare şi au prezentat editura, scriitorii
Vasile Constantinescu şi Radu Negru, critic de arta.


În cei 15 ani de activitate Editura GEEA a realizat colecţia de albume unice GEEA, cu coperte din porţelan în premieră absolută ( Meşterul Manole/ Marcel Olinescu, postfaţă de Acad. Dan Grigorescu;

Graficianul Constantin Dracsin, prezentare Valerian Ţopa




Colecţia TOPOS ( Album omagial în anul Eminescu 2000, Topos eminescian, ce cuprinde lucrari ale artiştilor participanti la taberele de creaţie de la Ipoteşti, ale UAP), colectia GEEA –clip de literatură pentru copii şi, aş aminti cartea Când soseşte Moş Crăciun de Vasile Constantinescu ; colecţia IHTIS în care a publicat, aproape întreaga operă Prea Înaltul Gherasim Putneanul, fost arhiepiscop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, un suflet ales care, din păcate nu mai este printre noi.

A editat Luceafărul de M. EMINESCU ediţie trilingvă, română- franceză-greacă în traducerea lui Nicolas Blithikiotis din Franţa, acesta debutând ca traducător de opera eminesciană şi continuând cu Lumină de lună - poezii alese ( Eminescu).




A acordat premii pentru debut în volum la concursurile naţionale de poezie Porni Luceafărul de la Botoşani şi Magda Isanos -Eusebiu Camilar, Udeşti-Suceava.
A fondat revista de cultură Colloquium şi a reeditat revista de cultură Junimea Moldovei de Nord.
În anul 2002 iniţiază PREMIILE EMINESCU pentru literatură, arte vizuale, colecţii şi colecţionari Teiul de Aur şi Teiul de Argint, (anul acesta a avut loc a VIII-a ediţie), cu participare naţională şi internatională.
Printre laureaţi se numără de-a lungul anilor nume prestigioase ale culturii româneşti precum:
Cezar Ivănescu, George Muntean, Ion Irimescu, Cristian Simionescu, Lucia Olaru Nenati, Liviu Suhar, Val Gheorghiu, Dan Hatmanu, Dragoş Pătraşcu, Constantin Tofan, Horia Zilieru, Augustin Eden, Dorin Baba, Constantin Mălinaş, Lia Ceran, Nicolas Blithikiotis ( Franţa), Grigore Vieru, Mihai Costin, Ion Beldeanu şi mulţi alţii.
A avut colaboratori de excepţie pe regretaţii George Muntean, Radu Negru, Ion Irimescu, Cezar Ivănescu, Vasile Constantinescu, carora le aduce mereu un pios omagiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu